WERKEN EN STUDEREN

In de studie begeleiden we onze leerlingen stap voor stap naar zelfstandig studeren. Dit gebeurt in verschillende stadia.
Onze 1ste, 2de en 3de jaren studeren in verschillende studiezalen. Daardoor kunnen we hen van heel dichtbij opvolgen: hun agenda wordt dagelijks gecontroleerd, ze kunnen extra uitleg vragen, examenplanningen worden opgemaakt, … Er is steeds een opvoedster aanwezig in de studiezaal.

Vanaf het 4de jaar studeren onze leerlingen op de kamer. Bij de 4de jaren gebeurt dit met de deur open zodat de opvoedster hen goed kan opvolgen. Ook hier is er steeds iemand aanwezig voor vragen of individuele begeleiding.

De 5de en 6de jaren delen hun studietijd zelfstandig in maar kunnen op vraag of wegens slechte resultaten extra opgevolgd worden. 
Van alle leerlingen worden de rapporten opgevolgd door de opvoedster(s) die studie geeft en besproken op de teamvergadering. Na deze bespreking bepaalt het team of we iets veranderen aan de begeleiding van de leerling, bv. De smartphone indienen tijdens de studie, studie volgen in de studiezaal i.p.v. op de eigen kamer, extra avondstudie,…

Er is mogelijkheid om tijdens de studie taken te maken op een Chromebook. 

Elke avond is er tussen 19u30 en 20u30 een vrije avondstudie voor wie nog werk heeft, dit onder toezicht van een opvoedster