If you want it...

7de TEL 2016
If you want it, work for it!

If you want it, work for it!

Mijn ervaring in de Maricolen Brugge was zeker een positieve ervaring. Ik herinner me nog goed mijn allereerste schooldag in het eerste middelbaar. Ik voelde mij zo klein in zo’n grote school! Vooral het einde van die eerste schooldag is blijven hangen. Hoewel mijn mama en ik al oneindig veel keren de route hadden ingeoefend, was ik helemaal verkeerd gereden. Typisch mij!

Ik herinner me dat in het eerste trimester van het eerste middelbaar een uniform nog verplicht was. Gsm’s waren toen ook nog verboden op de speelplaats. Niet te geloven dat dit ook al bijna 10 jaar geleden is, wat is er veel veranderd sindsdien!

Op de Maricolen zat ik in een toffe klas. Een klas met enkel meisjes is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn, maar als het erop aankwam, steunden we elkaar door dik en dun. We beleefden samen ook veel avonturen die ik me nog steeds herinner. Ik ging graag naar school en zou zo graag nog eens alles opnieuw doen. Of toch bijna alles, behalve het studeren dan, want zo’n grote student was ik niet. Ik had het echt moeilijk om me te concentreren en vond geen goede manier om te studeren. Gelukkig kon ik op school terecht bij een studiegroepje om te ‘leren leren’. Daar kregen we veel tips en tricks die ons hielpen bij het studeren. Ik was dus geen hoogvlieger voor theorie, maar voor de praktijkvakken haalde ik wel supergoede resultaten. En ook daar was een goede theoretische basis belangrijk: we moesten veel verschillende technieken kennen, een goede productkennis bezitten, goed kunnen omgaan met klanten … Ik leerde er heel veel bij!

Nadat ik mijn zevende jaar Esthetische lichaamsverzorging succesvol had afgerond, twijfelde ik nog over wat ik het liefste zou bijstuderen. In de schoonheidssector staat de tijd immers niet stil en moet je je constant bijscholen. Ook was ik nog aan het twijfelen tussen een kappersopleiding en een opleiding tot nagelstyliste. Uiteindelijk besliste ik om de opleiding tot nagelstyliste te volgen via Syntra West. Toen deze opleiding bijna ten einde was, kreeg ik een telefoontje van de zaakvoerster van Afrodite Beauty. Zij was dringend op zoek naar iemand om haar team te vervolledigen. Zo ben ik bij haar terechtgekomen en intussen werk ik er al vijf jaar. Ik voelde me er meteen thuis en dat is nog altijd zo!

Intussen begon het bij mij ook te kriebelen om op zelfstandige basis aan de slag te gaan. Sinds 2019 werk ik dan ook als bijberoep in mijn eigen zaak: Ines Neyts - House of Beauty. Via een opleiding ontdekte ik dat permanente make-up echt wel m’n ding is, het geeft veel voldoening en ik doe het heel graag. Intussen doe ik dit ook op zelfstandige basis bij Afrodite Beauty.

In Afrodite Beauty staat de tijd niet stil en zijn we overgeschakeld van gewone merken naar huidverbeterende merken, zoals Environ en Jane Iredale. Tijdens de lockdown heb ik ook niet stilgezeten en volgde ik verschillende webinars om te blijven groeien. Ook voor mijn persoonlijke praktijk heb ik goede vooruitzichten, want van mijn klein maar fijn kamertje te Brugge ga ik naar een volwaardige praktijk in een nieuwbouwwoning te Aartrijke.

Vandaag, 5 jaar nadat ik in het werkleven stapte, kan ik soms nog niet geloven waar ik nu al sta. Niet alleen op werkvlak, maar ook op vlak van persoonlijkheid en zelfzekerheid ben ik ongelooflijk veel gegroeid.

 

Naam: Ines Neyts

Opleidingen gevolgd op Maricolen:

1ste graad STV en CV

2de graad Bio-esthetiek

3de graad Schoonheidsverzorging

7de jaar Esthetische lichaamsverzorging

Afgestudeerd in 2016

Studies: Nagelstyliste, permanente make-up, merkopleidingen van Environ, Jane Iredale en Mii Cosmetics

Huidige job: Zelfstandig aan de slag bij Afroditebeauty. Eigen zaak: Ines Neyts - House of Beauty