Journey of hard work

TW 2018
Journey of hard work

Eliot studeert Fysica en Sterrenkunde aan UGent na het volgen van Techniek- Wetenschappen (TSO).

Ik heb mijn laatste twee jaar van het middelbaar doorgebracht in de Maricolen, dit was een unieke ervaring. De school is heel groot, waardoor ik aanvankelijk dacht dat ik hier slechts een nummer zou zijn, maar niets is minder waar! Daarnaast waren we voor onze specifieke vakken (fysica, chemie, biologie en digital science) ook met een kleine groep. Dit zorgde voor een sterke band met leerkrachten en zorgde er ook voor dat we niet konden wachten om deze lessen te volgen.

Wat mij de mooiste herinneringen opbracht, zijn mijn vrienden die ik er leerde kennen. Doordat de school een heel gevarieerd aanbod aan afdelingen heeft, leer je vrienden kennen uit Kunst, STEM, Mens en Maatschappij enzovoort. Dit zorgt er dan voor dat je meer openstaat voor nieuwe vriendschappen en je niet beperkt blijft tot je 'bubbel' van vrienden uit je eigen richting. 

Na mijn middelbare studies startte ik met de masteropleiding Fysica en Sterrenkunde in Gent. Op voorwaarde dat je er hard voor werkt, is het perfect mogelijk om universitaire studies aan te gaan na een middelbaar diploma in het TSO. Dit werd mij afgeraden in mijn vorige school, waar ik ASO volgde. In de Maricolen Brugge geloofden de leerkrachten in mij en ze moedigden me op het einde van mijn opleiding in de Maricolen dan ook aan om voor een universitaire opleiding te gaan. Dankzij dit vertrouwen heb ik de stap ook durven zetten en daar ben ik persoonlijk heel dankbaar voor. 

Opleidingen gevolgd op Maricolen: 3de graad Techniek-wetenschappen

Afgestudeerd in de Maricolen in 2018

Studie: Fysica en Sterrenkunde aan UGent