Creatief in de horeca

7BDS - 2017
Creatief in de horeca

Rani is een creatieve en zelfzekere dame die net voor de coronacrisis de succesvolle zaak ‘Tearoom Isis’ opende in het centrum van Izegem.

Ik startte op 14-jarige leeftijd in de Maricolen en pendelde elke dag op en af naar Brugge. In Maricolen Brugge bloeide ik open van een klein, beschaamd meisje tot de vrouw die ik vandaag ben. Ik voelde me meteen thuis in deze enorm hechte school, want ik kon er echt mezelf zijn, iets wat nieuw was voor mij. Ik leerde er de mooiste dingen op creatief vlak, en daarnaast ontdekte ik ook hoe ik in het leven moest staan.

In mijn zesde jaar ging deze leerschool nog een stapje verder, ik leerde er zelfstandig zijn, en tegelijkertijd stond er altijd een leerkracht als coach aan de zijlijn, die me hielp waar nodig. De leerkrachten leerden me meer over kunst, storytelling en de kracht van een goede presentatie/etalage. Ik keek ook enorm op naar een leerkracht die, ondanks zware gezondheidsproblemen, zich toch voor 300% smeet voor ons. Ze motiveerde ons door haar positieve en ondersteunende houding. Ze leerde me hoe je krachtig kan zijn en wat je daarmee kan bereiken.

Ik leerde de creativiteit omzetten in ondernemerschap. Zo startte ik in februari 2020 mijn eigen horecazaak, ‘Tearoom Isis’, in het centrum van Izegem. Het was voor mij ook vechten en puzzelen om de droom van een eigen zaak te laten uitkomen. Het was niet de beste periode om een eigen zaak te starten, zo voor de eerste lockdown, maar door mijn creativiteit, doorzettingsvermogen en ondernemerschap ging ik voluit voor innovatieve concepten en bouwde ik een mooi aanbod aan takeaway uit. Dat aanbod slaat aan en leidt tot heel wat positieve reacties van klanten. Ik heb een ruim aanbod aan luxeontbijten, tapasplanken, gepersonaliseerde biergeschenken en nog veel meer.

Ik kon geen betere school en leerkrachten wensen, jullie hebben mij echt helpen openbloeien! Ik heb ook een dochtertje van twee jaar oud en ik kan nu al genieten van haar creativiteit. Stiekem hoop ik dat ze ook naar de Maricolen gaat!

Naam: Rani Vanhuyse
Opleidingen gevolgd op Maricolen: 2de graad Publiciteit en etalage 3de graad Etalage en standendecoratie 7de jaar Decor en standenbouw
Afgestudeerd: in 2017
Huidige job: Eigenaar Tearoom Isis