Info voor kinderen die naar het secundair onderwijs gaan

aanmeldingsprocedureaanmelden maricolenbrugge

 

Gaat je kind volgend schooljaar naar 1A of 1B of naar een nieuwe school?

Sinds vorig schooljaar gelden nieuwe regels om je kind in te schrijven in een school. Voor kinderen die momenteel al naar school gaan en niet van school veranderen, wijzigt er niets.

De vrije schoolkeuze is een belangrijk recht. Als ouder (of voogd) mag je je kind inschrijven in de school die jij verkiest.

Je kind wordt ingeschreven in een school als: 

  • je kind voldoet aan de toelatingsvoorwaarden 
  • je als ouder (of voogd) het pedagogisch project en het school- of centrumreglement ondertekent voor akkoord

Bij de inschrijving teken je ook het inschrijvingsregister.

Aanmeldings- en inschrijvingsperiodes

In het Lokaal Overlegplatform Brugge-Blankenberge (LOP) Secundair Onderwijs werden gezamenlijke afspraken gemaakt over aanmelden, aanmeldingsperiodes en inschrijvingsperiodes voor 1A en 1B voor alle Brugse scholen.

Belangrijk: alle scholen gewoon secundair onderwijs (met uitzondering van de Abdijschool van Zevenkerken) werken met dit gemeenschappelijk aanmeldingssysteem.

Noteer alvast maandag 25 maart 2024 (10 uur) tot en met vrijdag 19 april 2024 (20 uur) in je agenda. Dan zal je je kunnen aanmelden voor 1A en 1B. Je kan aanmelden via de website van de school van keuze. Belangrijk! Het is sterk aan te bevelen om 3 schoolkeuzes te maken om je kind aan te melden met uiteraard de voorkeurschool op nummer 1. Slechts bij één school aanmelden, houdt een groot risico in om geen plaats te hebben.

Ten laatste op 13 mei 2024 ontvang je het resultaat van de aanmelding. Meer info:

Bekijk "Brugge Secundair Onderwijs stroomschema aanmelden".

Ben je je kind vergeten aan te melden? De vrije inschrijvingen starten na de afronding van de aanmeldingsprocedure en dat is 14 mei 2024.