Op mijn pootjes ...

7e jaar Leefgroepenwerking 2015
Marcia Matthys’ professioneel leven staat in het teken van kinderen.

Marcia Matthys’ professioneel leven staat in het teken van kinderen.

Op mijn pootjes terecht gekomen dankzij 'Leefgroepenwerking'!

Toen ik startte aan mijn 7e jaar, had ik al twee studies aan de hogeschool geprobeerd, zonder succes. Ik voelde mij een beetje mislukt, was enorm op zoek en bang om terug te keren naar een middelbare school. Nadien bleek dit de beste keuze van mijn leven!

Een richting als Leefgroepenwerking stoomt je concreet klaar voor het werkleven, iets wat ik miste doorheen mijn eerdere opleidingen. Je zou kunnen denken: "Heb je geen spijt dat je geen Bachelordiploma behaalde?", maar daarop antwoord ik volmondig: "Nee!" De vele praktijkervaringen en het contact met verschillende doelgroepen gaf me voor het eerst een berg aan zelfvertrouwen. Het warme leerkrachtenteam hielp mij op de startblokken van mijn volwassen leven. Ik kan deze manier van lesgeven en motiveren alleen maar toejuichen.

Na mijn studie kreeg ik de unieke kans mij aan te sluiten bij het team internaatopvoedsters van de Maricolen. Gevraagd worden te werken binnen je eigen school, hoe cool is dat?! Ik merkte echter snel dat het ritme dag/nachtwerk mij niet lag en dat de doelgroep te dicht aanleunde bij mijn eigen leefomgeving. Na een jaar ging ik met mijn ervaringsrugzak solliciteren en was het meteen raak. Ik mocht starten binnen de kinderopvang waar ik tot op vandaag nog steeds werk. Deze job was iets volledig anders dan wat ik vroeger had gedaan, want ik had nog nooit een echte pamper ververst, maar de werkgevers wisten dat ik genoeg kennis en praktijkervaring had opgedaan om dit tot een goed einde te brengen.

Ondertussen is het werken met kinderen mij zodanig 'eigen' geworden, dat ik naast mijn job in de kinderopvang een zelfstandig bijberoep heb uitgewerkt. Ik geef piano- en zanglessen aan kinderen en heb een socialmediaplatform opgebouwd via TikTok, waarop ik dagelijks kinderen entertain en samenwerk met de leukste speelgoedfabrikanten.

Naam: Marcia Matthys Opleidingen gevolgd op Maricolen: 7e jaar Leefgroepenwerking (huidige naam: Opvoeder-Begeleider)

Afgestudeerd in 2015

Huidige job: te werk in kinderopvang en zelfstandige job: piano- en zanglessen aan kinderen en influencer op TikTok met entertainende filmpjes voor kinderen.

https://www.tiktok.com/@marciamatthys Dit is de link naar mijn TikTok account waar de bal aan het rollen ging. Ik vertel er geregeld anekdotes over mijn werkdagen en andere facetten uit mijn leven. De kinderen uit de opvang vinden dit natuurlijk helemaal geweldig! :-)